Bjeldbaks Winni & Engla

Att vara djurägare är ett stort & ibland tungt ansvar. Vi behöver se till att de har det foder de behöver och den omvårdnad som krävs. De behöver få veterinärvård när vi ser att dom behöver det & vi behöver mycket kunskap för att ta hand om dem på rätt sätt. Utöver detta behöver våra djur en hel massa kärlek…den är oftast enklast för alla djurägare att leva upp till. Sen behöver vi som djurägare ha modet & styrkan att trots kärleken till dem, fatta beslutet när de behöver få hjälp att avsluta sin liv för att det inte längre är ett värdigt djurliv.

Det är så förbannat tungt & för varje djur som lämnar så blir hjärtat mer & mer slitet. Alla minns första gången man förlorat ett djur, men tyvärr minns man alla lika stark & på nåt vis står de på rad & gör sig påminda varje gång man förlorar ännu en vän.

Denna gången förlorade vi Englas ponny Winni. Hon skadades av en spark i januari & efter flera klinikbesök, rehab, vila & upprepade försök till igångsättning med bakslag så valde vi att åka till Vet.Torun som lyssnade & hörde att jag oroade mig för att kanske nåt annat var fel som inte alls hade med skadan att göra. Winni röntgades & det hittades dubbelsidig spatt, ganska allvarlig & med mkt smärtpåverkan. Det förklarar ju att vi upplevt att hon blivit sämre och sämre trots lång vila & lång rehab. Tappra Winni har haft en ängels tålamod med att försöka svara på igångsättning, men sen fallit för smärtan. Trots den har hon aldrig gjort nåt dumt & ändå försökt presterar. Spatt är lurigt, en del har mycket ont, en del har knappt ont alls trots stora röntgenfynd.

Våran Winni har det sist börjat endast skritta i hagen & uppvisat synlig hälta utan någon belastning, så det var bara att ta det tunga & ansvarsfulla beslutet… Hon somnade in hos oss och lämnar ett ofantligt tomrum. Engla & Winni har haft ett speciellt band mellan sig & Engla har valt att vänta på Winni’s tillfrisknande. Vi hoppas att hon kan finna glädje i att rida igen på andra fina individer, fast det just nu gör så ont.

Vi ska försöka fokusera på vår söta fölunge Whitney, vår söta kattunge Harley och Lady’s underbara valpar. Det är ju därför vi har djur för att de skänker oss sån glädje, sen får sorgen läka i sin takt.

True-Style First Lady & hennes 2 veckor gamla valpar 💞

Ta hand om er i Covid-19 tider och var försiktiga💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s