Svenskt Varmblod

Född 2015-06-14

Mankhöjd: 164 cm

e: Hip Hop (SWB) 1045

u: Dior DS 12459 DK DV

ue: Diadem DH 416

Länk till Swedish Warmblood Association – Blup: Fendhi (SWB)

 

Fendhi (SWB) är uppfödd av Fam. Johannesson, Huskvarna. Hon är ett smäckert sto av sportig modell. Det är ett sto med stor personlighet & hon har en del attityd, fast ändå okomplicerad i mycket. När det kommer till arbete är hon alltid fokuserad & positiv, en typisk tävlingsindivid.

Uppvuxen i kuperade hagar med mycket utevistelse & rörelse med tanke på hållbarhet. Under sin utbildning är hon arbetad mycket i tömkörning. Gick 3-årstestet med godkänt resultat & har startat P&J felfritt. Regelbundet tränad för Lasse Berglund med goda lovord. Fendhi är ambitiös & försiktig, uppfödarna har därför tränat henne varsamt för att bygga upp styrka & självförtroende i hoppningen.

Vi är så tacksamma för förtroendet att fortsätta arbeta med Fendhi’s utbildning. Även att vi lyckades hitta en häst som både passade oss bra & som blivit uppfödd med samma tänk om träning, hantering & foder som vi själva har.

Fadern Hip Hop (SWB) 1045 hade stora framgångar redan som ung. Bland hans främsta meriter är en finalplats vid unghäst-VM, en tredje plats i ”Sire of the World” 2010 & placering i fyrstjärning 1,50. Hip Hop utsågs 2007 till ”Morgondagens stjärna” på Ryttargalan & 2013 till ”Årets Breeders Trophy Hingst”. Han höjdes 2015 till ELIT och har många framgångsrika avkommor. Nu 2020 har han 994 st avkommor registrerade i BLUP.  För att nämna några i hoppning: Flecu, Hansson WL, Gurra Hop, Hip Star & Kasphara DH. Fast även i dressyr har han framgångsrika avkommor där Isac som framför allt tävlats av Minna Telde upp till Grand Prix & i unghäståren var till det närmaste oslagbar.

Modern Dior var ett Danskt halvblod med en lång tävlingskarriär bakom sig. Placeringar upp till 1.30 i hoppning, medelsvår nivå i både fälttävlan och dressyr. Dior var ett sunt sto med hög ridbarhet. Hon har en avkomma till som tävlar 1,20 hoppning.