Welsh Partbred / Svensk Ridponny

Född 2007

Mankhöjd: 145 cm

e: Likstahöjdens Komet RP 118

u: Flying Flip

ee: Kingsettle Tankah RP 100

Länk till Blå basen: Kastor (tryck på namn)

Länk till Tdb: Kastor resultat

Kastor är uppfödd av Ann-Christin Rosenberg, Tidaholm. Han är otroligt pigg individ, som är kvicktänkt & kräver sin ryttare. Fantastiskt rolig att rida!

Vi är så tacksamma för förtroendet från Denise att fortsätta arbeta med Kastor. Denise köpte honom som 5-åring av Johanna Drath, red & tävlade honom tills hon växte ur honom för flera år sedan. Sen stod han mer eller mindre ett par år som sällskapshäst. Både vi & Kastor är glada för att komma igång igen.

Fadern Likstahöjdens Komet var på kvalitetstävlan 1994 och där blev han bästa 4-åring och dressyrhäst och belönades med 9-10 hoppning och 6-7-7-8 gångarter. Vann bl.a. DM hoppning, Värmland, 1995. Har tävlat framgångsrikt t.om MSV hoppning som ponny och vinster upp till 1,20 som häst. Tävlat dressyr med placeringar t.om LA klass och har även tävlat i fälttävlan och körning.

Farfar Kingsettle Tankah RP 100 blev hela 40 år gammal! Far till flera tävlingsavkommor, varav en såldes till USA för en då astronomisk summa. De har varit framgångsrika i dressyr, hoppning, fälttävlan och ponnygalopp.

Modern