Längs ”bullerbyvägen” i Vång utanför Ulricehamn ligger Nederstegården. Det är en fantastiskt fin natur som omger gården och utsikt mot Ätradalen. Gården är numera på ca 30 hektar, blandat mellan skog och beteshagar. Vi köpte gården i början av 2021 och påbörjade direkt upprustning av gården. Sista 30 åren har den används som travstall. Bakåt i historien så har Isabell´s sambo Isak´s släkt även ägt denna gård, vilket är mycket rolig att cirkeln är sluten igen.

Stallet idag består av 17 boxar, varav några fölboxar. Vi har breda stallgångar, spolspilta med varm- och kallvatten, uppvärmd sadelkammare och stora utrymmen för foder och strö. En fd travbana (rakbana) på 2 km med väl avvägt underlag finns till gården, som numera är omdöpt till ”galoppbanan”. Fantastiskt bra att träna hästar på, oavsett disciplin.  En ridbana på ca 27 x 52 m är nyanlagd under 2021, där det även finns hinder. Naturen runt om gården är verkligen fantastisk och vi har massor av möjligheter till omväxlande uteritter.

Stora hagar i anslutning till stallet finns och vi prioriterar att hålla dem stora, med hästar som inte går ensamma. Hästarna hos oss har mycket utevistelse och beroende på häst, så finns viss tillgång till bete även sommartid.

Hos oss är alla olika discipliner välkomna, vi lägger ingen vikt vid vad du tränar med din häst. Utan det viktiga för oss är att hästen eller ponnyn kan passa in i någon av de grupper som finns, samt att personerna runt hästen kan passa in i vår ”människo-flock” och vara med att skapa harmoni mellan djuren och människorna på gården.

Välkommen med din förfrågan om stallplats!