Welsh Cob

Född: 2021-05-28

e: Storhaugs Magic Flyer RWD15

u: Hällebo Milk Melody KWD 218

ue: Mr Majkman KWD 55

Han har ett underbart temperament. Detta är en guldklimp som kommer göra sin blivande ägare lycklig! Legolas rör sig oerhört bra, i alla gångarter! Han har redan åkt transport flera gånger och är supercool. Förväntad mankhöjd är ca 147-152cm och färgen är fux med 3 vita ben och bläs. Han är leveransklar i december.

Legolas far Storhaugs Magic Flyer RWD15 föddes 1999 hos Hilde Solberg, Storhaugs-Welsh stutteri Norge. Flyer är godkänd för avel i Norge, kom till Sverige 2001 och är här GII premierad med 41p (99788). Flyer är i sin tur efter Nebo Crusader som är son till framgångsrika Nebo Brenin, han är helbror med välkända Nebo Thomas & Nebo Owen. Nebo Crusader är tävlad i dressyr, hoppning, körning i par och singel.

Legolas mor Hällebo Milk Melody är införd i kvalitetsboken med 40p. Hon är visad med guld och 41p på utställning, har tävlat med placering upp till LB dressyr, även startad i hoppning. Melody är uppfödd av oss, hon har fler halvsyskon både på moderns och faderns sida som är visade med guld på utställning, som tävlar med fina resultat i flera grenar.

Legolas kommer lämpa sig väl som både inom hopp, dressyr, western, körning & akademisk ridning. Våra föl säljs alltid regelbundet avmaskade & verkade med påbörjad grundvaccination. De är mycket välhanterade & det innebär följande:
Vana att stå själva uppbundna i en stallgång, lyfta alla fyra fötter, bli ledda & följa enkla kommandon, stå själv i boxen, lastas & åka transport och har badats flera gånger. Legolas har under sommaren gått i flock med andra jämngamla föl.