Welsh Ponny

Född 1999

Mankhöjd: 129 cm

e: Simberg Hobnob RW94

u: Cottrell Wild Rose

ue: Cwrty Cadno Cadfridog

Länk till Stamboken: Särkens Wallerie

Särkens Wallerie köpte jag som 6 månaders föl av hennes otroligt duktiga uppfödare Annelie på Särkens Stuteri. Hon är efter den välmeriterade och fina Simberg Hobnob som många år i rad rankats topp 10 på ponnyhingstar med framgångsrika avkommor i sporten. Wallerie har nu följt mig halva mitt liv och har varit många ryttares tävlingsponny. Hon förtjänar allt av mig som ägare.

Wallerie är en ponny som har lätta fölningar och tar väl hand om sina fölisar. Som ”hemma-ponny” kan man rida ut i grimma och grimskaft, rida och bada, rida milslånga uteritter. När sen transporten rullar fram så joggar hon på, alltid sugen på träning och tävling. Så enkelt att ha med sig en lång tävlingsdag och när omhoppningen startar, vevar hon svansen ett varv och gasar på!

Meriter

Wallerie är Guldbelönad som föl och unghäst. Hon är Kvalitetsbokförd och blev utsedd till ”Bästa 3-års sto fött i Skaraborgs län”. Hon har fått flera Guldbelönade föl, som tävlar i hoppning, dressyr och körning.

Hon har i hoppning tävlat MSV och har tagit sig till LA med flera ryttare. Hennes ”dubbel-noll-rundor” är oräkneliga och hon har mängder med placeringar! Alla hennes ryttare har ofta åkt hem med ett leende och en rosett.

2012 vann hon Vättercupen och hon kom 2:a i DM med Isabell i sadeln.

Hon har även tävlat dressyr på LB-nivå med bra resultat. Vunnit KM i både hoppning och dressyr.

Vinner ”Bästa 3-års sto fött i Skaraborgs län”

20160109_200040000_iOS
Vinner Vättercupen, vilket ärevarv!!

2:a placerad DM

IMG_0089