Angelstar & Hällebo stuteri

Jag har haft djur som mitt största intresse, sen jag var väldigt liten. Har läst på Sötåsens Naturbruksgymnasium, på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara ”Företagande med häst” och är utbildad inom SBK , först som Ungdomsledare sedan till hundinstruktör & agilityinstruktör.

Jag började tävla agility som 13-åring och sedan har jag tävlat bruks-spår, vallning och lydnad. Med min ”once in a lifetime” hund Teddy tävlade jag Lydnads SM. Under många år var jag väldigt aktiv inom SBK och har hållt mängder med kurser, allt från Valpkurser till Tävlingskurser. Mitt hjärta brinner extra för att hjälpa till med hundproblem och sk problemhundar. Raserna jag haft har varit många, allt från Sheltie, Border Collie, jakthundar, Rottweiler, Pudel m fl. Vi har haft ett par valpkullar och mängder med kullar av kattungar.

Under hela mitt liv har jag ridit mycket unghästar och jobbat med problemhästar. Dessa individer tilltalar mej extra mycket, då många problem faktiskt går att lösa med tålamod, envishet, konsekvenstänk och att utstråla en trygghet för individen, någon som är värd att följa.

Vi har tagit emot hästar för träning till 3 årstester, visning på utställning och för att tävla i både hoppning och dressyr. Till och från i livet har jag haft träningar för både ungdomar och vuxna i markarbete och hoppning.

Man kan väl lätt kalla mej för en avelsnörd, då jag kan fastna i att plugga stamböcker, följa avelslinjer bakåt, beräkna procenten av vad ”slutprodukten” kan få med sig i sin stamtavla, studera bilder. Avel står mej varmt om hjärtat och det är verkligen superkul att följa de individer som man först valt ut mor och far till, sedan få se individen bli så bra den kan bli. Oftast tillsammans med helt underbara ägare, som förvaltar sin djur på det bästa sättet. Ni är grymma!

Till vardags arbetar jag sedan många år som ledare inom tillverkningsindustri och ni hittar mig på LinkedIn.

Särkens Wallerie vann titeln ”Bästa 3-års sto fött i Skaraborgs län”
Minyffordd Milk Maid aka ”Milli”

 

Minyffordd Milk Maid min ”once in à lifetime” häst..förevigt i mitt hjärta & även på min arm💞
År 1800-kallt…jag på ponnyn Pontus på lagtävling i Grästorp
Russvalacken Pontus & jag på hopptävling på dåvarande hemmaklubben Mariestads Ridklubb.
Tullesbo Lily Hill lämnades för träning inför Morgan-Riks, vi tog hem BIS-titeln 🤩
Tullesbo Lily Hill 3 år