Myth 4 år hos Rob & Vicky

2002-05-10 ✝️ 2022-09-09

Vår älskade Myssan som var en av våra tre stamston, har somnat in efter en tids sjukdom. Hon har funnits så länge hos oss, så minnena är svåra att sortera. Ett stall utan henne är svårt att ta in…

Vi är oerhört tacksamma för alla fina avkommor hon lämnat kvar hos oss och hos våra fölköpare. Att hon hann bli ELIT-premierad medan hon fortfarande var i livet känns fantastiskt fint💞

På bilden 18 år och på SPA utställning.

Som mamma har hon haft enkla fölningar, där hon alltid tydligt visat att hon vill ha oss med när hon fölar. Hon har mjölkat som en ko och alltid haft tjocka, fina fölisar.

Myth & Angelstar Madoc Flyer
Myth & Hällebo Miss Melinda foto:Sara Doverholm

Under sadel har alla kunnat rida henne. Hon har anpassat sin arbetsinsats till den som suttit på. Jag har kunnat träna dressyr och även förr akademisk ridkonst med henne, medan Engla kunde lära sig rida på henne & Isabell har hoppat med älskade Myth❤️

Vilken hingst vi än valt har hon levererat en riktigt fin fölis och hon är bland annat mor till den avelsgodkända hingsten Hällebo Meriadoc KWD 77, hon är mamma till vår Hällebo Maid Melissa som nu i år blev Res Champion på Riksutställningen, till Hällebo Miss Melinda som senast i helgen fick Guld på utställning.

2020 visade vi en avkommegrupp efter Beech Hay Myth som fick Guld 🌟 Foto:Ellen Källgren

I år lämnar hon en Welsh Partbred hingstunge efter sig Angelstar Le Matsjo, fader är Cameron TG. Även han är superfin & vi hoppas han kommer gå långt i sporten. Såld till Team Nyström som ska utbilda honom inom sportkörning.

Angelstar Le Matsjo

Vi har haft tre stamston, den avlidne Minyffordd Milk Maid, nu även Beech Hay Myth & den vi har kvar är Särkens Wallerie 💗 Alla dessa fina ston har skänkt oss stoföl som vi som tur är har kvar i vårt stuteri.

Det finns så mycket mer att hedra Myssan❤️med, men jag väljer att avsluta med två bilder som beskriver vad denna häst betytt för oss.

❤️Vila i frid Myssan❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s