I söndags åkte vi på en utställning som Skaraborgs Ponnyavelsförening ordnade på Vara Hästsportsklubb, med ett stort gäng hästar och fantastiska medhjälpare. Från oss på Angelstar stuteri åkte Myth, Melissa, Wallerie och Whitney. Karolina Stjernberg från Uppsala-trakten (!)övernattade hos oss med Hällebo Miss Melinda KWD 219 och sin fina uppfödning Stjernas McGyver. Väl på plats i Vara mötte vi upp Johanna Gustafsson och Ellen Källgren som hade med sig Hällebo Meriadoc KWD 77. Alltså sammanlagt fyra hästtransporter och 7 hästar!

Det blev en fantastisk dag med härliga upplevelser. Beech Hay Myth KWD 145 hade hela 3 vuxna avkommor på plats, riktigt häftigt🤩Myth tillsammans med sina 3 avkommor Hällebo Miss Melinda, Hällebo Maid Melissa och Hällebo Meriadoc deltog i Avkommeklass, där gruppen belönades med Guldplakett.

Angelstar Whitney Rose var iväg på sin första utställning och gjorde det med bravur. 40 poäng och Guld, med 9:a på typen samt beröm från domaren för att hon var väl förberedd för uppgiften⭐️Mamma Särkens Wallerie RW 1256 var enbart med som sällskap, men uppskattade att få åka iväg och vara fin.

Hällebo Maid Melissa fick även hon 40 poäng och Guld! Riktigt roligt eftersom det var längesedan hon var i utställningssammanhang sist. Hon fick 9:a på typen och även kritiken ”vackert huvud, lång välformad hals, välformat kors”.

Beech Hay Myth KWD 145 var enbart med för Avkommeklass och fick därför inte någon individuell bedömning, men belönades med Guld för sin fina avkommegrupp. Hon fick väldigt fin muntlig kritik bl a ”präglat sina avkommor typmässigt på ett positivt sätt”

Hällebo Meriadoc KWD 77 fick 40 poäng och blev reserv BIR. Han kammar hem guld och första platser i alla sammanhang, vare sig det är dressyr, hoppning eller utställning. En riktigt guldgosse⭐️

Hällebo Miss Melinda KWD 219 och hennes hingstföl Stjernas McGyver blev klassvinnare i varsin klass och belönades båda två med 39 poäng . McGyver är till salu och finns på Hästnet, in och kika!

Vi är så oerhört glada och tacksamma för våra underbara och duktiga fölköpare, som också blir vänner för livet. Vi hoppas nån gång mer få möjligheten att samla ihop till en avkommegrupps visning, för det var såå otroligt roligt. Till våren väntar vi två nya föl som ska hitta nya fölköpare som blir en del i vårt gäng. Hör av er redan nu om ni är nyfikna på vad vi väntar på.

Alla fina bilder från dagen är tagna av Ellen Källgren⭐️📸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s